filme noi onlinefilme onlinefilmefilme online hdfilme noi
Toti cei care fumeaza ar trebui sa consume aceasta leguma de doua ori pe saptamana sa previna cancerul pulmonar | UrbanNews
Get a site
Tuesday, March 9, 2021
Ultima oră
Home >> UrbanLife >> Stiinta-Sanatate >> Toti cei care fumeaza ar trebui sa consume aceasta leguma de doua ori pe saptamana sa previna cancerul pulmonar
Toti cei care fumeaza ar trebui sa consume aceasta leguma de doua ori pe saptamana sa previna cancerul pulmonar
Sursa: Shutterstock

Toti cei care fumeaza ar trebui sa consume aceasta leguma de doua ori pe saptamana sa previna cancerul pulmonar

Cancerul pulmonar reprezintă una din principalele cauze de mortalitate prin neoplazii, atât în cazul bărbaţilor cât şi al femeilor. Se estimează că peste 1.3 milioane de persoane mor anual, în întreaga lume din cauza cancerului pulmonar.

Cercetătorii chinezi au descoperit însă o modalitate simplă şi eficientă prin care poate fi prevenit cancerul de plămâni. Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Centrul pentru Prevenţie şi Control Jiangsu, consumarea usturoiului crud de două ori pe săptămână scade cu 44% riscul cancerului pulmonar. Chiar şi în cazul persoanelor care fumează (fumatul fiind cauza principală a acestui tip de cancer), riscul este redus cu 30 de procente, scrie doctorulzilei.ro.

Cercetările anterioare au demonstrat că usturoiul poate proteja plămânii de diverse afecţiuni şi poate reduce riscul tumorilor cu o treime.

În studiul recent, cercetătorii chinezi au comparat 1.424 de pacienţi cu cancer de plămâni cu 4.500 de adulţi sănătoşi.

Sursa: Realitatea.net

Daca ti-a placut articolul, urmareste UrbanNews pe FACEBOOK!


About UrbanNews Editor