filme noi onlinefilme onlinefilmefilme online hdfilme noi
Secrete ale construirii piramidelor din Egipt descifrate dupa milenii | UrbanNews
Get a site
Monday, May 25, 2020
Ultima oră
Home >> UrbanLife >> Curiozitati >> Secrete ale construirii piramidelor din Egipt descifrate dupa milenii
Secrete ale construirii piramidelor din Egipt descifrate dupa milenii

Secrete ale construirii piramidelor din Egipt descifrate dupa milenii

Misterul care inconjoara construirea piramidelor din Egipt a constituit de multa vreme o preocupare primordiala pentru oamenii de stiinta. In sfarsit, cercetatorii au reusit sa descifreze secrete legate de numarul muncitorilor care au ridicat piramidele si de durata in care ei au locuit in orasul pierdut in istorie.

Orasul lucratorilor care au construit piramidele se afla la aproximativ 400 de metri sud de Sfinx, potrivit, Live Science.

Muncitorii care au locuit in asa-numitul “oras pierdut al constructorilor piramidei” au ridicat piramida faraonului Menkaure, a treia si ultima piramida de pe platoul Giza.

Pana in prezent, cercetatorii au descoperit un cimitir al lucratorilor in apropierea piramidei, o zona unde se pot vedea urme ale unor ritualuri de sacrificare si gramezi de oase de animale.

Pe baza descoperirii oaselor de animale si a altor relicve, arheologii estimeaza ca mai mult de 1.800 de kilograme de carne de bovine, ovine si capre au fost sacrificate in fiecare zi pentru a hrani constructorii.

“Oamenii care au lucrat acolo au fost bine hraniti, astfel incat munca lor sa fie atractiva pentru ei”, a spus Richard Redding, directorul Asociatiei de cercetare a vechiului Egipt (AERA).

10.000 de constructori au lucrat vreme de 35 de ani

Orasul constructorilor a fost probabil ocupat vreme de 35 de ani, sustin cercetatorii. Desi ei nu stiu exact care este numarul de oase descoperit, arheologii estimeaza ca au identificat oase ce provin de la aproximativ 25.000 de ovine si capre, 8.000 de vite si 1.000 de porci.

La construirea piramidei lui Menkaure au participat 10.000 de muncitori, care au lucrat pe tot parcursul anului. “Egiptenii au folosit o forta de munca mai mare doar patru-cinci luni pe an pentru a muta blocurile de piatra”, a explicat Redding, care este si cercetator al Muzeului Kelsey si profesor al Universitatii Michigan.

Cercetarea a dezvaluit si amanunte interesante legate de viata din orasul constructorilor. Supraveghetorii au mancat carne de vita, iar lucratorii au fost hraniti cu carne de oaie si capra.

Studiile viitoare vor pune accent pe orasele lucratorilor care au participat la construirea celorlalte doua piramide, ale lui Khufu si Khafre de la Giza.

Daca ti-a placut articolul, urmareste UrbanNews pe FACEBOOK!


About Ziare.com