filme noi onlinefilme onlinefilmefilme online hdfilme noi
Se întoarce roata! Apple a pierdut un proces în faţa Samsung | UrbanNews
Get a site
Thursday, August 13, 2020
Ultima oră
Home >> IT&C >> Telefoane >> Apple >> Se întoarce roata! Apple a pierdut un proces în faţa Samsung
Se întoarce roata! Apple a pierdut un proces în faţa Samsung

Se întoarce roata! Apple a pierdut un proces în faţa Samsung

Apple a pierdut o luptă juridică în faţa Samsung, în Marea Britanie, în care acuza compania sud-coreeană că a încălcat un patent referitor la designul iPad, relatează Financial Times.

Se întoarce roata! Apple a pierdut un proces în faţa Samsung

Înalta Curte din Londra a menţinut o decizie anterioară a judecătorului Colin Birss, potrivit căreia tabletele Galaxy “nu sunt suficient de cool” pentru a fi confundate cu iPad.

Un juriul format din trei judecători a decis totodată că timp de cel puţin o lună Apple trebuie să plaseze un link pe pagina principală a site-ului său prin care utilizatorii să poată citi decizia.

“Recunoaşterea trebuie să vină direct de la sursă. Nimic mai puţin nu va avea îndeplini pe deplin această sarcină”, a afirmat judecătorul Robin Jacob în decizia scrisă.

Apple a susţinut că trei modele ale Galaxy Tab seamănă prea mult cu designul iPad. Un tribunal britanic a stabilit însă că există diferenţe între tablete, legate de grosime şi alte elemente.

Decizia Înalte Curţi “este una pragmatică, care împiedică Apple să monopolizeze o serie de aparate, astfel că va fi menţinută concurenţa”, a declarat Adam Leach, analist la firma de consultanţă Ovum.

În acest an vor fi vândute la nivel mondial 130 de milioane de tablete, numărul acestora urmând să ajungă la 350 milioane de unităţi în 2017, potrivit Ovum.

Disputa juridică dintre Apple şi Samsung are loc în numeroase jurisdicţii din întreaga lume, în ţări precum Spania, Germania şi Coreea de Sud.

În august, Samsung a suferit o mare lovitură, când un tribunal din California a acordat Apple despăgubiri de 1 miliard de dolari, după ce a constatat că producătorul sud-coreean a încălcat mai multe pantente ale iPhone.
Samsung a reacţionat în această lună prin depunerea unor documente în California, potrivit cărora iPhone 5 foloseşte ilegal tehnologie privind datele wireless.

Reprezentanţii Samsung au salutat decizia tribunalului britanic, iar cei ai Apple au refuzat să comenteze.

Daca ti-a placut articolul, urmareste UrbanNews pe FACEBOOK!


About UrbanNews Editor