filme noi onlinefilme onlinefilmefilme online hdfilme noi
Ministrul Agriculturii: Sunt retele internationale care se ocupa cu traficul carnii de cal | UrbanNews
Get a site
Monday, May 25, 2020
Ultima oră
Home >> Financiar >> Business >> Ministrul Agriculturii: Sunt retele internationale care se ocupa cu traficul carnii de cal
Ministrul Agriculturii: Sunt retele internationale care se ocupa cu traficul carnii de cal

Ministrul Agriculturii: Sunt retele internationale care se ocupa cu traficul carnii de cal

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca problema traficului cu carne de cal este la nivel european, existand retele care se ocupa de asa ceva, dar si ca nu se poate exclude riscul ca si piata interna romaneasca sa fie afectata.

Invitat duminica, la Realitatea TV, ministrul Agriculturii a facut o scurta trecere in revista a acuzatiilor care i s-au adus Romaniei in acest scandal, reamintind ca pana la urma s-a dovedit ca firmele noastre nu au avut niciun fel de implicare.

Daniel Constantin a reamintit ca au existat acuzatii la adresa noastra aduse si in Germania, dar acest lucru nu a fost dat publicitatii, dovedindu-se rapid ca ele nu erau fondate. Suspecte in acest caz au fost aceleasi doua companii romanesti care au livrat carne printr-o unitate de procesare din Franta.

In ceea ce priveste cel mai recent episod, cel din Grecia, unde o Autoritate Sanitar Veterinara a anuntat oficial ca s-ar fi gasit carne de cal provenita in Romania in loc de carne de vita, asa cum era etichetat produsul respectiv, Daniel Constantin a sustinut ca in acest moment pozitia autoritatilor elene este “ambigua”, iar Romania a cerut informatii suplimentare.

Intrebat daca asistam la un adevarat trafic cu carne de cal pe piata europeana, Daniel Constantin a admis ca “exista o problema la nivel european, cam in toate tarile europene”.

“Sunt retele internationale care se ocupa de aceste lucruri”, a afirmat el, adaugand insa ca toate abatoarele romanesti care se ocupa de export de carne nu sunt in acest moment suspecte, ilegalitatile aparand “pe lanturile de transabilitate”.

Totodata, ministrul Agriculturii a admis ca este foarte posibil ca astfel de fraude sa se fi inregistrat si pe piata interna, micii producatori “copiind” tehnicile retelelor internationale.

El a dat exemplu ceea ce s-a intamplat la Blaj, unde un depozit a fost inchis, iar autorizatia de functionare a fost suspendata temporar, urmand cel mai probabil sa fie anulata la finalul anchetei, dupa ce s-a aruncat o cantitate uriasa de carne de cal de teama controalelor.

“Faptul ca s-a aruncat carne arata ca oamenii s-au speriat”, a subliniat ministrul Agriculturii, aratandu-se convins ca toate controalele la nivel de abatoare, depozite si comercianti vor da rezultate, cata vreme autoritatile sanitar-veterinare “functioneaza foarte bine”.

Sursa articol:Ziare.com

Daca ti-a placut articolul, urmareste UrbanNews pe FACEBOOK!


About Inna Zaharia