filme noi onlinefilme onlinefilmefilme online hdfilme noi
Inventia cu care Facebook va revolutiona lumea | UrbanNews
Get a site
Friday, April 3, 2020
Ultima oră
Home >> IT&C >> Facebook >> Inventia cu care Facebook va revolutiona lumea
Inventia cu care Facebook va revolutiona lumea

Inventia cu care Facebook va revolutiona lumea

Inventia cu care Facebook va revolutiona lumea
Facebook are in plan constructia unor computere puternice, dar care sa se topeasca vazand cu ochii. Iar materialul vizat e cartonul. Marile companii au avut dintotdeauna reputatia de a fi extrem de poluante. Facebook vrea sa demonteze acest mit si lanseaza un concurs prin care tinteste sa rezolve una dintre cele mai mari probleme ecologice ale lumii.

Scopul facebook este sa creeze computere din materiale biodegradabile, relateaza Business Insider.

Ideea face parte dintr-un proiect mai mare al Facebook, denumit “Open Compute Project”.

Gigantul social media vrea astfel sa revolutioneze industria hardware prin crearea unor aparate cu un design prietenos cu mediul. Pentru ca proiectul sa prinda contur, Open Compute a apelat la Universitatea Purdue (SUA), unde studentii sunt rugati sa vina cu un concept de carcasa pentru servere, care sa poata fi apoi introdusa intr-un utilaj si distrusa precum cojile de banane sau de oua.

“Calculatoarele sunt inlocuite, de regula, o data la patru ani, pentru ca echipamentul trebuie sa tina mereu pasul cu evolutia tehnologica. Din pacate, din acest proces rezulta multe pierderi. Open Compute vrea sa schimbe acest lucru, incepand cu carcasa serverelor. Acestea sunt de obicei fabricate din otel, care este reciclabil, dar si reciclarea implica niste costuri. Ce s-ar intampla insa daca aceste carcase ar putea fi distruse?”, se intreaba cei din echipa de proiect.

Daca ti-a placut articolul, urmareste UrbanNews pe FACEBOOK!


About UrbanNews Editor