filme noi onlinefilme onlinefilmefilme online hdfilme noi
Facebook se schimbă. O funcţie importantă este eliminată | UrbanNews
Get a site
Monday, May 25, 2020
Ultima oră
Home >> IT&C >> Facebook >> Facebook se schimbă. O funcţie importantă este eliminată
Facebook se schimbă. O funcţie importantă este eliminată

Facebook se schimbă. O funcţie importantă este eliminată

Reţeaua de socializare Facebook îşi va suspenda opţiunea de recunoaştere facială în Uniunea Europeană şi va şterge datele colectate de pe profilurile utilizatorilor săi, potrivit unui anunţ făcut vineri seară de companie şi citat de presa internaţională.

Facebook cont

Facebook a acceptat să suspende opţiunea în urma unei investigaţii demarcate de Autoritatea pentru Protecţia Datelor Private din Irlanda, ţara din care Facebook coordonează operaţiunile internaţionale.

Facebook  a precizat într-un comunicat că “a acceptat să suspende” în UE opţiunea de recunoaştere facială (“Tag suggest”). Compania a acceptat să colaboreze cu autorităţile irlandeze pentru a se găsi o soluţie legală de a obţine consimţământul utilizatorilor pentru această tehnologie în conformitate cu legislaţia europeană.

Citeste si: Cum ne minte Facebook. Ce face cu postările noastre

Datele privind utilizatorii existenţi vor fi ştesre până la 15 octombrie, opţiunea de recunoaştere facială fiind deja suspendată pentru noii utilizatori ai reţelei de socializare.

Facebook se află încă din 2011 în vizorul autorităţilor irlandeze, care au cerut companiei mai multe clarificări în legătură cu protecţia datelor private ale utilizatorilor. Facebook a implementat majoritatea solicitărilor autprităţilor.

 

Sursa articol: Economica.net

Daca ti-a placut articolul, urmareste UrbanNews pe FACEBOOK!


About UrbanNews Editor