filme noi onlinefilme onlinefilmefilme online hdfilme noi
EL a vazut primul pamantul fantoma: a anuntat ca a descifrat enigma "insulei-fantoma" | UrbanNews
Get a site
Monday, September 21, 2020
Ultima oră
Home >> UrbanLife >> Ciudatenii >> EL a vazut primul pamantul fantoma: a anuntat ca a descifrat enigma “insulei-fantoma”
EL a vazut primul pamantul fantoma: a anuntat ca a descifrat enigma “insulei-fantoma”

EL a vazut primul pamantul fantoma: a anuntat ca a descifrat enigma “insulei-fantoma”

Un cercetător neozeelandez a anunţat luni că a descifrat enigma “insulei-fantomă”, o insulă din Pacificul de Sud inclusă în marile atlase ale lumii,

 

dar care nu a putut fi găsită la locul indicat, estimând că eroarea îşi are originea în însemnările furnizate de echipajul unei baleniere în 1876.

Această insulă este vizibilă pe atlasul digital Google Earth, sub numele de Sandy Island, în Marea Coralilor, la jumătatea distanţei dintre Australia şi teritoriul francez Noua Caledonie, informează AFP.

Renumitul Times Atlas of the World, unul dintre documentele de referinţă, o identifică sub numele de Sable Island.

Hărţile maritime folosite de Southern Surveyor, o navă de cercetări ştiinţifice, semnalează şi ele această insulă. Însă membrii unei expediţii australiene, plecaţi în căutarea acestei insule în toamna acestui an, nu au reuşit să o găsească.

Shaun Higgins, un cercetător de la muzeul din Auckland, intrigat de povestea insulei, a decis să analize mai multe documente de arhivă.

“Insula a fost semnalată de echipajul balenierei Velocity”, a declarat Shaun Higgins pentru postul de radio ABC, precizând că echipajul acelei ambarcaţiuni a raportat o serie de “stânci mari” şi câteva “insule de nisip”.

“Presupun că ei au repertorizat un risc, în epocă. Poate că au repertorizat un recif pe cale să se nască sau poate că au crezut că au văzut un recif. Sau poate că s-au înşelat în privinţa coordonatelor acelui loc. Există multe posibilităţi”, a adăugat el.

“Ce avem noi aici este de fapt un punct de pe hartă, notat în epocă şi care a fost de atunci copiat şi recopiat”, a precizat cercetătorul neozeelandez.

Cazul insulei-fantomă a generat numeroase dezbateri pe internet. Pe site-ul www.abovetopsecret.com, un utilizator afirmă că, potrivit serviciilor hidrografice franceze, acel punct de pe hartă ar fi trebuit şters încă din anul 1979.

Sursa articol: debarbati.ro

Daca ti-a placut articolul, urmareste UrbanNews pe FACEBOOK!


About Maria Adriana