filme noi onlinefilme onlinefilmefilme online hdfilme noi
Două sfaturi importante de nutriţie pentru atleţi | UrbanNews
Get a site
Monday, March 25, 2019
Ultima oră
Home >> UrbanLife >> Stiinta-Sanatate >> Două sfaturi importante de nutriţie pentru atleţi
Două sfaturi importante de nutriţie pentru atleţi

Două sfaturi importante de nutriţie pentru atleţi

Majoritatea dintre noi, cei care fac jogging o oră pe zi sau urmează cursuri de aerobică, nu se îngrijorează în privinţa unei diete speciale pentru performanţa atletică. Sfaturile de bază pentru o alimentaţie sănătoasă oferă nutriţia şi energia necesară unui antrenament normal. Dar dacă vrei să efectuezi exerciţii fizice timp de două ore sau mai mult, în special dacă participi la evenimente care necesită o condiţie fizică aparte, dieta te poate ajuta să îţi atingi apogeul mai rapid, decât în mod normal.

Consumă cât mai mulţi carbohidraţi

Carbohidraţii reprezintă combustibilul de care are nevoie, în special, un atlet. Ei sunt transformaţi in glucoză, care se depozitează în muşchi ca glicogen, iar atunci când efectuezi exerciţii fizice, acesta este transformat, la rândul său, în energie, pentru a putea face faţă unei activităţi solicitante. Conform unor studii, atunci când se efectuează activităţi mult mai solicitante, cum ar fi un maraton, este ideal ca organismul să înceapă să primească, desigur, carbohidraţi, cu câteva zile înainte. Pentru a putea avea maximum de energie, experţii recomandă consumarea a unor mese în care caloriile reprezintă 70% din total. Apoi, ultima masă dinainte de eveniment trebuie să fie consumată la minimum 3 – 4 ore distanţă, pentru ca stomacul să aibă timp să se golească. În plus, evită alimentele bogate în zaharuri sau amidon cu minimum 30 de minute înainte sa înceapă activitatea pe care o efectuezi, deoarece procesul de metabolizare a carbohidraţilor foloseşte apă, ceea ce înseamnă ca te poţi deshidrata mai rapid.

Atunci când efectuezi exerciţii fizice pe o perioadă mai lungă de 2 ore, este important să refaci nivelul de carbohidraţi, apă şi minerale în timpul antrenamentului. Experţii sugerează că ar trebui să consumi o gustare şi lichide la fiecare 15 – 20 de minute. Carbohidraţii rafinaţi ajung rapid în fluxul de sânge, de unde aprovizionează cu energie muşchii. Mulţi atleţi preferă batoanele şi băuturile energizante, deoarece sunt mult mai convenabile şi mai uşor de purtat. Dar, de asemeni, fructele (sau sucul de fructe) reprezintă o alegere foarte bună.

Consumă îndeajuns de multe proteine (dar fără a exagera)

Proteinele nu oferă atât de multă energie precum carbohidraţii, dar ele sunt importante pentru a menţine integritatea ţesutului muscular. O persoană de aproximativ 80 de kilograme are nevoie de 100 de grame de proteine pe zi. Un atlet care are aceeaşi greutate necesită cu 30% mai mult, adică în jur de 130 de grame.

Apoi, după terminarea unui eveniment sau a unui antrenament, laptele este cel mai bun aliment care poate fi consumat, deoarece conţine un echilibru excelent de proteine şi carbodraţi. Totodată, laptele conţine cazeină şi proteine din zer, deoarece, în această combinaţie, proteinele sunt absorbite foarte rapid de căţre corp, ceea ce înseamnă ca recuperarea fizică va avea loc într-o perioadă mai scurtă. Cazeina este digerată mult mai uşor, ajutând la recuperarea structurii de ţesut.

 

Desigur, batoanele şi băuturile energizante pot părea mai convenabile, dar ele nu oferă un număr echilibrate de nutrienţi. În această idee, este recomandat consumul de carne slabă, peşte, nuci, ouă şi lapte, toate acestea conţinând proteine sănătoase şi care se absorb foarte rapid.

Daca ti-a placut articolul, urmareste UrbanNews pe FACEBOOK!


About UrbanNews Editor