filme noi onlinefilme onlinefilmefilme online hdfilme noi
Cum vrea Grecia sa iasa din criza: va cere Germaniei sa achite datoria din al Doilea Razboi Mondial | UrbanNews
Get a site
Tuesday, March 9, 2021
Ultima oră
Home >> Internaţional >> Cum vrea Grecia sa iasa din criza: va cere Germaniei sa achite datoria din al Doilea Razboi Mondial
Cum vrea Grecia sa iasa din criza: va cere Germaniei sa achite datoria din al Doilea Razboi Mondial

Cum vrea Grecia sa iasa din criza: va cere Germaniei sa achite datoria din al Doilea Razboi Mondial

Grecia planuieste sa repuna in discutie o problema mai veche pe care o are cu Germania, si anume cea referitoare la masurile compensatorii financiare rezultate in urma celui de-al Doilea Razboi Mondial.

 

Conform Daily Mail, ministrul grec de Externe, Dimitris Avramopoulos, a declarat in Parlament ca Guvernul vrea sa epuizeze toate mijloacele posibile pentru a finaliza aceasta cerere.

Aceasta situatie va amplifica si mai mult relatia tensionata pe care Grecia o are cu Germania, in conditiile in care nemtii contribuie cel mai mult la planul de salvare al grecilor in valoare de 240 de miliarde de euro.

Germania, care a ocupat Grecia in cel de-al Doilea Razboi Mondial, sustine ca si-a platit deja datoriile. In schimb, Avramopoulos afirma ca Ministerul grec de Finante a intocmit un raport, dupa ce a studiat documentele adunate in peste 60 de ani. Acest raport va fi inaintat legiuitorilor greci, dupa care Atena va decide felul in care va fi lansata solicitarea oficiala la adresa Germaniei. Avramopoulos nu a precizat insa despre ce suma este vorba.

Vom epuiza toate mijloacele necesare pentru a ajunge la un rezultat“, le-a spus el parlamentarilor.

 

Problema datoriilor germane a ajuns din nou subiect de discutie in Grecia anul trecut, dupa ce Atena a fost nevoia sa aplice masuri drastice de austeritate, impuse de creditorii sai, in special de Germania, ca o conditie pentru planul de salvare UE/FMI.

Ministrul grec de Externe, Dimitris Avramopoulos, insista insa asupra faptului ca aceasta problema nu trebuie legata de recesiunea din Grecia. “Este o problema veche de 60 de ani, prea importanta ca sa fie bagata in aceeasi oala cu criza fiscala”, spune el.

Daca ti-a placut articolul, urmareste UrbanNews pe FACEBOOK!


About StirilePROTV.ro