filme noi onlinefilme onlinefilmefilme online hdfilme noi
Cum arată Air Force One, cea mai securizată aeronavă din lume | UrbanNews
Get a site
Monday, May 25, 2020
Ultima oră
Home >> UrbanLife >> Curiozitati >> Cum arată Air Force One, cea mai securizată aeronavă din lume
Cum arată Air Force One, cea mai securizată aeronavă din lume

Cum arată Air Force One, cea mai securizată aeronavă din lume

National Geographic a reuşit performanţa de a realiza un documentar în aeronava Air Force One, cea mai securizată şi modernă la ora actuală.

Cum arată Air Force One, cea mai securizată aeronavă din lume

National Geographic a realizat un documentar în cea mai securizată şi modernă aeronavă a momentului, Air Force One, avionul prezidenţial şi totodată “perla” flotei aeriene a Statelor Unite ale Americii.

Momentul 11 septembrie 2001, când preşedintele George W. Bush nu a reuşit să se adreseze naţiunii americane deoarece nava nu dispunea de tehnologia necesară pentru acest tip de comunicare, a fost momentul în care inginerii Grupului de Transport Aerian Prezidenţial au realizat că avionul are puncte slabe. Tot atunci, Air Force One a fost ca un buncăr pentru şeful statului american. În aceeaşi zi, pentru prima dată în istorie, aeronava a fost escortată de trei avioane de luptă F-16, până la aterizare.

 

Air Force one

Următoarea misiune de anvergură şi top secretă a Air Force One a avut loc în 2003, când Bush a părăsit America în secret, pentru a sărbători Ziua Recunoştinţei alături de militarii americani detaşaţi în Bagdad.

În documentarul realizat de National Geographic şi intitulat “La bordul Air Force One” există şi imagini rare din interiorul avionulu,i dar şi din hangarul aeronavei de la baza Andrews Air Force, unde tot timpul stă pregătit un avion geamăn, care să poată pleca oricând primul suferă cea mai mică defecţiune.

Daca ti-a placut articolul, urmareste UrbanNews pe FACEBOOK!


About UrbanNews Editor