filme noi onlinefilme onlinefilmefilme online hdfilme noi
Cat castiga angajatii marilor companii de stat | UrbanNews
Get a site
Monday, May 25, 2020
Ultima oră
Home >> Financiar >> Business >> Cat castiga angajatii marilor companii de stat
Cat castiga angajatii marilor companii de stat

Cat castiga angajatii marilor companii de stat

Dan Pascariu, presedintele Consiliului de Administratie Tarom, anunta la inceputul lunii trecute ca venitul mediu in cadrul operatorului aerian este de 2.000 euro/luna.

 

„Am calculat ca venitul mediu in companie, cu toate avantajele, este in jur de 2.000 de euro pe luna, in conditiile in care in banca in care sunt tot presedinte al Consiliului de Administratie (UniCredit Tiriac Bank – n.r.) salariul mediu e mult mai mic”, a declarat Pascariu.

Presedintele companiei a fost insa contrazis ulterior de catre Aurel Curdov, presedintele Sindicatului National Tehnic al Tarom, care l-a acuzat ca ar fi mintit cand a declarat ca salariul mediu in Tarom este de 2.000 de euro pe luna, cerandu-i acestuia demisia.

Belgianul Christian Edouard Heinzmann, 59 de ani, care a fost numit in noiembrie CEO al Tarom, a semnat un contract pe patru ani, cu un salariul net de 10.000 de euro pe luna.

Tarom a inregistrat pierderi de 262 de milioane de lei (60,9 milioane euro) in 2011.

La scurt timp dupa trimiterea in insolventa a Hidroelectrica, in vara anului 2012, Remus Borza, administratorul judicar al companiei, a declarat ca salariul mediu al unui angajat este de 1.643 euro, in vreme ce leafa bruta a unui sofer ajunge chiar la 9.900 lei (2.265 euro, la cursul de astazi).

“Contractul colectiv de munca in Hidroelectrica, incheiat in 2005 si care expira in 2014, are multe anomalii, este impovarator pentru indicatorii financiari ai companiei si incurajeaza nemunca”, spunea la acel moment Borza.

De cealalata parte sindicalistii si angajatii au afirmat ca declaratiile administratorului judiciar sunt false, salariul mediu real fiind de 3.500 lei (800 euro).

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie din Romania, in 2011 compania inregistrand un profit de 15,7 mil. lei, fata de 292 mil. lei in 2010. Pentru anul 2012 nu exista date oficiale, insa Remus Borza afirma ca sunt sanse ca societatea sa aiba un profit modest. In schimb, pentru 2013 administratorul estimeaza un castig net de 50 mil. euro.

Sursa articol: 9am.ro

Daca ti-a placut articolul, urmareste UrbanNews pe FACEBOOK!


About Maria Adriana