filme noi onlinefilme onlinefilmefilme online hdfilme noi
Barack Obama, despre spionajul american: "Libertate contra securitate, o posibilitate reala" | UrbanNews
Get a site
Monday, January 18, 2021
Ultima oră
Home >> Actualitate >> Barack Obama, despre spionajul american: “Libertate contra securitate, o posibilitate reala”
Barack Obama, despre spionajul american: “Libertate contra securitate, o posibilitate reala”

Barack Obama, despre spionajul american: “Libertate contra securitate, o posibilitate reala”

www.stirileprotv.ro au transmis LIVE din Washington, de la ora 18.00, discursul presedintelui SUA, Barack Obama, despre problemele de securitate nationala.

Per total, liderul de la Casa Alba a cerut un control mai strict al administratei SUA asupra serviciilor secrete.

In primul rand, am aprobat o noua directiva prezidentiala pentru activitatile serviciilor de spionaj, atat pe plan intern, cat si pe plan extern.

Directiva se va asigura ca vor fi luate in calcul cerintele in materie de securitate, dar si aliantele externe, activitatile comerciale si investitiile, angajamentele in materie de protejare a vietii private si libertatile fundamentale“, a declarat Obama.

– Pe decursul intregii istorii a SUA serviciile de securitate au asigurat viitorul tarii. NSA a fost creata in timpul Razboiului Rece pentru a afla informatii din zona sovietica.

– SUA s-au dovedit a nu fi imune in ceea ce priveste abuzul de spionaj. Caderea Uniunii Sovietice a lasat SUA fara o super putere opozanta.

– Este greu de explicat transformarea prin care agentiile de securitate din SUA au trecut dupa 11 septembrie 2001. Posibilitatea de a pierde din libertatile de baza in favoarea securitatii a devenit o realitate.

– Nu o sa intru in detalii despre Edward Snowden, o sa spun doar ca securitatea SUA sta si in mainile celor care cunosc secrete de stat.

– Nu putem preveni atacurile fara abilitatea de a penetra comunicatiile digitale.

Conform CNN, Obama va vorbi in primul rand despre reorganizarea din temelii a agentiei americane NSA, care este tinta unor scandaluri publice inca din 2013. Mai exact, presedintele va cere Agentiei sa renunte la operatiunile de supraveghere a cetatenilor si sa asigure o tranzitie a datelor colectate pana acum intr-un loc in care nu a fost stabilit inca, dar care va fi analizat de Congres si de serviciile de securitate.

barack Obama va lua, de asemenea, masuri speciale, astfel incat sa fie nevoie de o “constatare judiciara” inainte ca NSA sa acceseze baza de date.

Agentia americana pentru Securitate Nationala (NSA) a interceptat aproximativ 200 de milioane de mesaje telefonice text pe zi in intreaga lume, pentru a obtine informatii, a dezvaluit cotidianul britanic The Guardian in editia de joi. Aceste informatii, dezvaluite in cadrul unei anchete comune a ziarului britanic si a postului de televiziune Channel 4, se bazeaza pe documente furnizate de fostul consultant al NSA Edward Snowden, refugiat in Rusia.

Ele sunt publicate cu o zi inaintea discursului presedintelui american Barack Obama, care urmeaza sa anunte vineri o serie de reforme vizand metodele de supraveghere, ca raspuns la controversa privind programele americane de spionaj, declansata de Snowden.

Programul NSA cu privire la SMS-uri, denumit “DISHFIRE”, colecteaza “aproape tot ceea ce putea”, potrivit unor documente apartinand Serviciului guvernamental britanic de informatii (GCHQ) citate de The Guardian.

Cotidianul scrie ca se bazeaza, de asemenea, pe un document NSA datand din 2011, cu subtitlul “SMS-urile: o mina de aur de exploatat”.

NSA foloseste aceasta baza de date existenta pentru a extrage informatii referitoare la planurile de calatorie, contactele si tranzactiile financiare ale detinatorilor de telefoane mobile, inclusiv ale indivizilor care nu sunt suspectati de vreo activitate ilegala, noteaza cotidianul britanic.

Programul consta in culegerea si analizarea mesajelor automate, cum ar fi cele care indica apeluri pierdute sau preturile la serviciul “roaming” in strainatate, precum si SMS-urile trimise de banci.

GCHQ a afirmat ca activitatile sale sunt legale. “Intreaga activitate a GCHQ este desfasurata in conformitate cu cadrul legislativ si cu regulile noastre care garanteaza ca activitatile noastre sunt autorizate, necesare si proportionale”, a anuntat Agentia intr-un comunicat.

NSA a asigurat, la randul sau, ca respecta cadrul legal. “Dishfire este un sistem care colecteaza si gestioneaza date SMS obtinute legal“, potrivit Agentiei.

 

Sursa : stirileprotv.ro

Daca ti-a placut articolul, urmareste UrbanNews pe FACEBOOK!


About UrbanNews Editor