filme noi onlinefilme onlinefilmefilme online hdfilme noi
6 oameni celebri care si-au prezis moartea (Galerie foto) | UrbanNews
Get a site
Monday, September 21, 2020
Ultima oră
Home >> UrbanLife >> Ciudatenii >> 6 oameni celebri care si-au prezis moartea (Galerie foto)
6 oameni celebri care si-au prezis moartea (Galerie foto)

6 oameni celebri care si-au prezis moartea (Galerie foto)

Uneori, capacitatile noastre extrasenzoriale se manifesta chiar si atunci cand sustinem sus si tare ca nu credem in ele. Bineinteles, scepticii ar putea spune ca e vorba de pura intamplare, insa exemplele unor oameni celebri care si-au prezis moartea par a anula orice urma de coicidenta.

Cracked spune povestile uimitoare a 6 oameni celebri care, intr-un fel sau altul, si-au prezis moartea.

Mark Twain a murit cu o zi intarziere fata de data prezisa de el

Mark Twain a murit cu o zi intarziere fata de data prezisa de el

Scriitorul american s-a nascut in 1835, atunci cand cometa Halley a trecut foarte aproape de planeta noastra, fiind vizibila si de pe Pamant. In 1909, Mark Twain a spus ca e convins ca va muri atunci cand cometa va reveni. La momentul afirmatiei, desi avusese unele probleme cu inima si era deprimat din cauza unor decese in randul prietenilor si membrilor familiei, Mark Twain scria inca si era activ.

Halley ne viziteaza o data la 76 de ani, asa ca pe 20 aprilie 1910, la un an dupa previziune, cometa a trecut din nou foarte aproape de Pamant. Ei bine, o zi mai tarziu, Mark Twain a murit, cauza decesului fiind un atac de cord.

Jucatorul de baschet care si-a prezis moartea in cele mai mici detalii, cu 14 ani mai devreme

Jucatorul de baschet care si-a prezis moartea in cele mai mici detalii, cu 14 ani mai devreme

“Pistol” Pete Maravich a fost unul dintre cei mai mari 50 de jucatori de baschet din NBA, Magic Johnson numindu-l in repetate randuri “Showtime”. In 1974, Maravich avea 26 de ani, juca in NBA de 4 ani si se afla, practic, la apogeul carierei sale. Intr-un interviu acordat ziarului Beaver County Times, Maravich a declarat ca nu vrea sa joace 10 ani in NBA, dupa care sa moara la varsta de 40 de ani de atac de cord.

Lucrurile s-au intamplat insa aidoma previziunii sale. Jucatorul a continuat sa activeze in NBA alti 6 ani, adica fix 10 ani de la inceperea carierei sale. In 5 ianuarie 1988, Maravich juca baschet cu prietenii, atunci cand s-a prabusit pe teren, murind de atac de cord la exact 40 de ani. S-a descoperit, insa, ca Maravich se confrunta cu o problema congenitala cardiaca nedescoperita si asimptomatica.

Mogulul din presa care a prezis moartea sa de pe Titanic

Mogulul din presa care a prezis moartea sa de pe Titanic

William Thomas Stead este considerat parintele tabloidului modern, aceasta titulatura semnificand pe atunci un ziar de informare publica ce nu continea detalii mondene si superficiale. Ba mai mult, Stead a fost si un pionier al jurnalismului de investigatie, reportajele sale atragand furia guvernului de la acea vreme.

Stead mai avea, insa, alte doua pasiuni: ocultismul si scrierile de fictiune. Astfel, in 1886, el a scris o piesa pentru Pall Mall Gazette, piesa numita “Scufundarea unui vapor de linie”. Subiectul era despre un vapor care plecase din Anglia catre New York, pe drum fiind implicat intr-o coliziune, iar in haosul creat mai multi pasageri mureau pentru ca pe vapor nu erau suficiente barci de salvare.

Cativa ani mai tarziu, in 1892, acelasi Stead a scris o alta piesa, care se baza pe o viziune cu un vapor de linie care se loveste de un aisberg.

Ei bine, 20 de ani mai tarziu, in 1912, vestitul Titanic pleca din Anglia catre New York, cu Stead la bord. Cateva zile mai tarziu, vaporul s-a lovit de un aisberg, 1.500 de oameni murind pentru ca barcile de salvare s-au dovedit a fi insuficiente. WT Stead a fost unul dintre acestia.

Matematicianul care si-a calculat corect data mortii

Matematicianul care si-a calculat corect data exacta a mortii

Abragam de Moivre a fost un renumit matematician francez, care a lucrat toata viata sa la tabele de mortalitate, alaturi de un alt savant, Edmond Halley. Cu alte cuvinte, de Moivre studia moartea folosindu-se de matematica si diverse formule, dezvoltand chiar o teorie care dezvaluia data decesului unei persoane.

La 87 de ani, matematicianul a observat ca dormea cu 15 minute mai mult in fiecare noapte. In urma calculelor sale, a declarat ca, atunci cand acele 15 minute vor cumula 24 de ore, va muri. Conform cercetarilor sale, data mortii sale ar fi cazut in data de 27 noiembrie 1754, data la care a si murit.

Compozitorul Schoenberg s-a temut toata viata de numarul 13, pe buna dreptate

Compozitorul Schoenberg s-a temut toata viata de numarul 13, pe buna dreptate

Arnold Schoenberg este compozitorul care a introdus muzica atonala, stil care in anii ’20 a scandalizat criticii si ascultatorii. Pe langa activitatea sa in domeniul muzicii, Schoenberg avea o inexplicabila teama fata de numarul 13. Nascut pe 13 septembrie, el credea ca va muri tot intr-o zi de 13, a unei luni necunoscute. Tocmai de aceea, in fiecare zi de 13, compozitorul statea in casa si era cat de precaut putea.

Atunci cand a implinit 76 de ani, un coleg muzician l-a avertizat cu privire la suma cifrelor varstei sale (7+6=13) si a faptului ca ar trebui sa fie mult mai prudent in acel an. Dupa cum era si de asteptat, avertizarea l-a facut si mai anxios. Intr-o zi de vineri, 13, a anului 1951, Schoenberg a fost la fel de precaut, neparasind locuinta sa. Ei bine, cu putin inainte de miezul noptii, cand sotia sa venea la el, pregatita sa-i spuna ca si-a facut griji de pomana, ca de obicei, l-a gasit mort.

Un popular DJ radio si-a anuntat accidental moartea in propria emisiune

Un popular DJ radio si-a anuntat accidental moartea in propria emisiune

Frank Pastore avea propria emisiune la un post de radio crestin din Statele Unite ale Americii. In timpul unei transmisii, in data de 12 noiembrie 2012, Pastore discuta cu ascultatorii despre pasiunea sa legata de motociclete. Intr-un moment de sinceritate, Pastore a marturisit ca, in ciuda atentiei cu care conduce, oricand ar putea fi spulberat pe autostrada 210 de catre o masina care ii taie fata, fara sa semnalizeze.

La 3 ore dupa aceasta declaratie, Pastore a fost implicat intr-un accident aidoma celui la care se referise in emisiune, chiar pe autostrada 210, ajungand la spital cu leziuni majore la nivelul capului. Barbatul a murit o luna mai tarziu.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste UrbanNews pe FACEBOOK!


About Ziare.com