filme noi onlinefilme onlinefilmefilme online hdfilme noi
11 animale cu mutatii genetice adorabile | UrbanNews
Get a site
Monday, September 21, 2020
Ultima oră
Home >> UrbanLife >> Ciudatenii >> 11 animale cu mutatii genetice adorabile
11 animale cu mutatii genetice adorabile

11 animale cu mutatii genetice adorabile

Albinismul reprezinta o problema genetica, definita prin absenta partiala sau totala a pigmentului natural animal in ochii, pielea si parul sau blana animalelor. Mai rar, aceasta depigmentare poate aparea doar la nivelul ochilor.

Oamenii au fost dintotdeauna fascinati de animalele albinoase. Iata mai jos care sunt cele mai interesante cazuri de astfel de mutatii genetice sau albinism la necuvantatoare, conformListverse:

Girafa

Girafa

In Tanzania s-au inregistrat cele mai multe cazuri de girafe albinoase, cea mai recenta marturie datand din 2005. Pentru girafe, aceasta mutatie poate reprezenta un real pericol pentru ca nu se mai pot camufla in mediul in care traiesc, devenind prazi mult mai usoare.

Crocodili si aligatori

Crocodili si aligatori

In 2012, cativa cercetatori care faceau un recensamant al crocodililor din Parcul National Bhitarkakika din Odisha, India, au observat cateva exemplare de crocodili care prezentau albinism. Singurul exemplar de aligator cu albinism din Europa a fost “White Diamond”.

Cu toate astea, nu toti aligatorii albi sunt albinosi. De exemplu, un alt exemplar numit “White Fog” era, de fapt, un aligator care prezenta leucism, o caracteristica ereditara constand in lipsa completa a pigmentului.

Veverita

Veverita

Intr-o iarna, un parc din West Lothian, Scotia, a avut un musafir mai special, si anume o veverita albinoasa botezata mai apoi Arthur. Se pare ca doar 1 din 100.000 de veverite prezinta albinism.

Ariciul

Ariciul

Povestea ariciului Snowball seamana cu un film Disney. In preajma Craciunului, ariciul orfan, de numai 300 de grame, care suferea si de albisnim, a fost gasit, salvat si lasat apoi la celebrul spital veterinar Tiggywinkles din Buckinghamshire, Anglia.

Leul

Leul

Leii albi nu sunt clasificati ca albinosi pentru ca pigmentarea lor redusa este cauzata de “gena inhibitoare de culoare”. In 2012, gradina zoologica din Yalta, Ucraina, a gazduit 5 pui de lei albi. Un lucru total neobisnuit ca atat de multi lei albi sa se nasca in aceeasi regiune.

Paunul

Paunul

Paunul este una dintre cele mai spectaculoase, frumoase si colorate pasari. Insa un paun alb? Nici aceasta pasare nu prezinta albinism, culoarea sa alba fiind data, de fapt, de o varietate a speciei.

Camila

Camila

Albinismul la camile apare foarte rar. La un moment dat, se credea ca exista doar 4 camile albinoase in lume. Puii de camila sunt deseori albi, insa, pe masura ce cresc, isi schimba culoarea in maroniu.

Tigrul

Tigru

Ca si in cazul leilor, nici tigrii albi nu sufera de albinism, ci sunt afectati de gena inhibitoare de culoare. La un moment dat, astfel de tigri au fost folositi in spectacolele tinute in Las Vegas.

Broasca testoasa

Broasca testoasa

Minty este numele unei broaste testoase albe, “diagnosticate” insa cu leucism, nu cu albinism. Broasca a trait in captivitate, in Townsville, Australia, circa un an, conditiile mortii sale ramanand si acum invaluite in mister.

Gorila

11 animale cu mutatii genetice adorabile (Galerie foto)

Gorila Fulg de Nea este singurul exemplar alb vazut vreodata. Aceasta a trait la gradina zoologica din Barcelona, Spania, si a avut o viata destul de lunga. Mii de oameni au venit sa o vada, gorila devenind principala atractie a parcului zoo. Fulg de Nea a avut 22 de urmasi, insa niciunul nu i-a mostenit particularitatea.

Koala

Koala

Singurul Koala albinos din captivitate se numeste “Ghost Boy” si se afla la gradina zoologica din San Diego. Desi parintii sai sunt perfect normali in ceea ce priveste culoarea, “Ghost Boy” prezinta albinism.

Sursa articol: Ziare.com

Daca ti-a placut articolul, urmareste UrbanNews pe FACEBOOK!


About Inna Zaharia